Våra tjänster

Teamledare Energi

Vill du arbeta med energifrågor i ett av landets mest spännande fastighetsbolag? Vill du bidra med din kompetens och med initiativ till förbättringar och till långsiktig, hållbar utveckling – och själv få möjlighet att utvecklas? Läs vidare!

Din roll blir att leda energiteamet inom vårt energiområde Nord – Uppsala, Gävle, Umeå och Luleå – i nära samverkan med förvaltningsorganisationen. Akademiska Hus har ambitiösa hållbarhetsmål där energi är en viktig del. I rollen ingår både långsiktig strategisk planering av energiarbetet och kortsiktig planering av konkreta åtgärder och projekt. Ledarskapet tar sig utryck både i strategiskt arbete samt i operativt arbete ute i byggnad mot teamet kring energiarbetet. Du arbetar nära och samordnar arbetet i energiteamet, som består av energi- VVS- och el-ingenjörer från den egna gruppen, men som även kan innefatta t.ex. byggprojektledare, driftchefer och fastighetschefer. Samarbete med andra funktioner och avdelningar är väsentligt för att få till ett fungerande och långsiktigt energiarbete. Samarbete och erfarenhetsutbyte sker även regelbundet med kollegor inom Energi- och teknikavdelningen centralt genom att du ingår i vår Utvecklingsgrupp Energi.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inom område Nord är att fördela energimål, följa upp, rapportera resultat och prognosticera, samt ansvara för att långsiktiga energi- och försörjningsplaner blir upprättade och löpande uppdaterade på fastighetsområdesnivå. Du driver större energiprojekt – utför tekniska utredningar, kalkyler, lönsamhetsberäkningar, riskanalyser och konsekvensstudier. Du stöttar förvaltningen genom att utföra och leda tekniska utredningar, beräkningar, planering och genomförande av åtgärder, och du bistår också förvaltningen med kravställande i byggprojekt och upphandlingar. I ditt ansvarsområde ligger även att anordna utbildningar och teknikinformation till ingenjörer, byggprojektledare och tekniker. Inom Akademiska Hus centralt sker ditt arbete i huvudsak genom att du medverkar i centrala team, som t.ex. Utvecklingsgrupp Energi, och i samverkan med teamledare energi i andra grupper där du stöttar med din spetskompetens. Din uppgift är också att aktivt bevaka lokal marknad, teknisk utveckling och lagstiftning för att kunna arbeta proaktivt, sprida kunskap inom vår organisation.

Vi söker dig som har arbetat en längre tid som energiingenjör eller i en motsvarande roll, och har erfarenhet från fastighetsbranschen. Du är civilingenjör eller ingenjör på högskolenivå inom energi eller har motsvarande relevant utbildning. Du har drivit och deltagit i stora energiutredningar. Viktigt är att du har erfarenhet av att driva och ansvara för egna energi-projekt och har erfarenhet av arbetsledning eller annan teamledande funktion. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du behärskar engelska samt är van användare av Office-paketet. B-körkort är också krav.

Som person är du strukturerad, initiativtagande och trivs i projektledarrollen. Du är utvecklingsorienterad och ser förbättringsmöjligheter. Eftersom rollen innebär samverkan med övriga driftorganisationen, med projektorganisationen, förvaltningsorganisationen och med kunder/hyresgäster är det avgörande att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och framför allt kommunikativ. Vi värdesätter också affärsmässighet.

Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter i en ansvarsfull roll som innebär många kontaktytor. Vi är en organisation med korta beslutsvägar där lönsamma och hållbara idéer uppmuntras. På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med vänlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare och en jämn könsfördelning.

Placering
Vid vårt kontor i Uppsala. Du kan vara bosatt i Uppsala alternativt norra Stockholm. Resor inom Sverige, framför allt till Umeå, ingår i tjänsten.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund, Chefspoolen, på 0709955888.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast via ANSÖK, dock senast 27 november.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm