Våra tjänster

Projektledare underhåll och lokalanpassning

Projektledare underhåll och lokalanpassning

TEKNIK GÖTEBORG

Higab ägs av Göteborgs Stadshus AB som är en del av Göteborgs Stad. Vi har som uppdrag att äga, förvalta, bygga och utveckla fastigheter i Göteborg. I beståndet ingår bland annat kulturbyggnader och lokaler för idrott, utbildning, hantverk och småindustri. Verksamheten ska medverka till Göteborgs Stads utveckling. Bolaget omsätter 750 mnkr, har ca 75 anställda och ett fastighetsbestånd på drygt 670 000 m². Detta gör Higab till en av de större aktörerna på fastighetsmarknaden i Göteborg. Higab förvaltar byggnader från många tidsepoker och för många olika ändamål. Flera av byggnaderna är kulturhistoriskt värdefulla och utgör en viktig del av Göteborgs kulturarv. Merparten av dem innehåller verksamheter som präglar staden. För mer information, besök www.higab.se.

Vi söker projektledare för underhåll och lokalanpassning. Som projektledare ingår du i enheten Underhåll och lokalanpassning tillsammans med tolv kollegor. Enheten är en del av Fastighetsutvecklingsavdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är projekt-, bygg- och projekteringsledning för det planerade underhållet samt lokalanpassningar inom bolagets befintliga fastighetsbestånd.

Arbetet är utåtriktat och sker i samverkan både med vår förvaltningsorganisation och kunder. Vi arbetar utifrån stadens förhållningssätt och lägger stor vikt vid att följa Göteborgs Stads gemensamma byggprocess från start till mål med projektredovisning, budget och prognoser. Som projektledare hos oss har du ett övergripande ekonomiskt ansvar samt kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöansvar för de projekt du driver. I tjänsten ingår upphandling av konsulter och entreprenader.

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra processer och arbetssätt och det är viktigt att du bidrar med din erfarenhet och ser till helheten i organisationen för att vi tillsammans ska lyckas.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett intressant arbete kopplat till Göteborgs mest kända och karaktäristiska byggnader. Vi är delaktiga i stadens utveckling med nära samarbeten med Göteborgs Stads övriga bolag och förvaltningar. Bolaget strävar efter tydliga mål på kort och lång sikt och vi har just inlett en ny målperiod som sträcker sig till 2021. Detta är en tjänst för dig som vill arbeta i en positiv företagskultur där vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, där vi bryr oss, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Kvalifikationer och bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande och flera års erfarenhet av projekt- och/eller byggledning. Det är av största vikt att du har affärs- och förhandlingsvana, att du är noggrann och strukturerad. För att lyckas i projekt är det viktigt att ta med kunden från start till mål, och därför är din sociala kompetens och samarbetsförmåga betydelsefull. Arbetet kräver god kännedom om plan- och bygglagen. Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift ser vi som en nödvändighet liksom erfarenhet av upphandling. Kalkylkunskap är meriterande liksom om du är kontrollansvarig enligt PBL. Erfarenhet och kunskap om lagen om offentlig upphandling är också meriterande. Vi har ett intressant fastighetsbestånd med ett flertal kulturhistoriskt värdefulla byggnader varför även erfarenhet om byggnadsvård är meriterande.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via jerrie.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 september. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Hörnestam, 0763-38 76 46.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm