Våra tjänster

Projektledare Norra Djurgårdsstaden

Projektledare till Norra Djurgårdsstaden

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Stora projekt, NDS

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Husarviken i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder och är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Ett av stadens utpekade miljöprofilområden. Läs mer om Norra Djurgårdsstaden här

Arbetsuppgifter

Som projektledare i Norra Djurgårdsstaden arbetar du självständigt med planering av exploateringsprojekten från första idé fram till genomförandefasen. I dina uppgifter ingår att styra projekten mot uppställda mål, budget och tidplaner. Det innebär bland annat att leda och samordna projektgrupper med representanter från andra förvaltningar, kommunala bolag, myndigheter, byggherrar, entreprenörer, konsulter med flera. Du ska också upprätta underlag och följa upp projekt, vilket bland annat innebär utredningar, avtal, ekonomiska analyser och genomförandeplanering. Arbetet innebär även förhandlingar och upprättande av avtalsförslag i samband med köp och försäljning av fastigheter, tomträttsupplåtelser och arrendeupplåtelser.

Kvalifikationer

För tjänsten efterfrågas examen som civilingenjör från lantmäteri- väg- och vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande utbildning. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med exploateringsfrågor. Du har ett stort intresse för hållbar stadsutveckling, arbetar självständigt och är en utpräglad problemlösare. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du behärskar god svenska. Det ställs också höga krav på din förmåga att samarbeta och skapa goda relationer. Förhandlingsvana är meriterande.

Vi erbjuder

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor leder du stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 220 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Rekryteringsprocessen kommer inte att påbörjas innan sista ansökningsdatum.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 220


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm