Våra tjänster

Projektledare Slussen

Projektledare Slussen!

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Stora projekt, Slussen
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Avdelningen för Stora projekt arbetar idag med de fyra stora och spännande stadsutvecklingsområdena Slussen, Norra Djurgårdsstaden, Hagastaden och Hammarby Sjöstad samt exploateringsprojekt inom Norrmalm, Östermalm och Södermalm. Avdelningen består av ca 40 medarbetare och ett stort antal konsulter.

Arbetsbeskrivning:

Nu söker vi dig som vill vara en del i leveransen av ett unikt och spännande projekt som är en kombination av stadsutveckling-, infrastruktur-, och byggprojekt med en ambition över det vardagliga. Projektet befinner sig i alla skeden samtidigt, i vissa delar är det produktionsfrågor och i andra är vi i tidigt programskede. Här ges du möjlighet att arbeta i framkant med beprövad teknik för att hitta rätt väg fram för en kvalitetssäkrad och kostnadseffektiv projektering. I projekt Slussen ingår bland annat att säkerställa den framtida dricksvattentillgången till hela Stockholm, utveckla Södermalmstorg med en unik byggnad och många offentliga funktioner, en gång- och cykelförbindelse över Mälaren samt övriga system och funktioner i Sveriges näst största trafikknutpunkt.

Som Projektledare för delområde projektering ansvarar du bland annat för:

  • Leda och styra verksamheten mot fastställda kvalitets- ekonomi- och tidsramar
  • Projektledning i utrednings- planerings- och genomförandeskede för anläggningsprojekt
  • Delta i upphandling av konsulter och entreprenörer enligt LOU
  • Arbetsleda ett större antal konsulter.
  • Samverkan med externa och interna aktörer, myndigheter och organisationer
  • Leda och styra pågående och kommande utrednings- och projekteringsarbete inom projekt Slussen.
  • Utveckla och effektivisera arbetssätten och verksamheten inom DO projektering för att uppnå projektets mål

I rollen som projektledare ingår du i projektets ledningsgrupp.

Utöver spännande arbetsuppgifter och ett unikt projekt erbjuder vi dig en arbetsmiljö med många kunniga och ambitiösa kollegor som kan bidra en spännande personlig utveckling, där vi tillsammans skapar förutsättningar att lösa många komplexa problem och frågeställningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civil- eller högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har minst tio års relevant arbetslivserfarenhet som projektledare, eller uppdragsledare för multidisciplinära projekteringsuppdrag inom anläggnings-/infrastrukturprojekt eller stadsutvecklingsprojekt. Har du erfarenhet som offentlig beställare är det starkt meriterande. Du är en tydlig och självgående ledare med god förmåga att skapa förtroende och goda relationer med din omgivning. Vidare är du noggrann, strukturerad med förmåga att prioritera ditt eget arbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper!

Vi erbjuder

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat med stor respekt för din kompetens. Du kommer att få ca 220 kollegor inom exploateringskontoret, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på en trygg arbetsplats med kollektivavtal och ett förmånspaket med bl a tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg, möjlighet att växla semesterdagstillägg och flexibel arbetstid (kl 06-22).

Rekryteringsprocessen kommer inte att påbörjas innan sista ansökningsdatum.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 220 medarbetare.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm