Våra tjänster

Projektledare Bygg

Projektledare Bygg till Swedavia Göteborg Landvetter Airport
Swedavia är inne i ett utvecklingsskede med stort fokus på nybyggnation och kommer i närtid att investera 15 miljarder kronor i byggnader och infrastruktur på sina flygplatser. Från och med 1 januari får Swedavia en ny gemensam Genomförandeorganisation där utvecklingsprogrammen, med syfte att öka kapacitet, på Arlanda, Landvetter, Bromma och Real Estate samlas. Den nya Genomförandeorganisationen bidrar med ökad genomförandeförmåga i Swedavias utvecklingsprogram och skapar rätt förutsättningar att driva och utveckla verksamheten. Nu har du möjligheten att vara med och utveckla våra flygplatser till nya höjder.

Inom programkontoret finns en projektenhet på Göteborg Landvetter Airport som driver projekt inom flera områden, som nybyggnation, ombyggnad, energi/miljö, infrastruktur, och mediaförsörjning. Den ökande trafiken på Göteborg Landvetter Airport har skapat ett behov av att utveckla flygplatsen i takt med marknadens krav och Swedavia genomför just nu en stor utbyggnad av Landvetter. Utbyggnaden sker i etapper söderut för att klara av den beräknade kapaciteten i framtiden, men inkluderar även en ny säkerhetskontroll, bagagekällare, kontor och hotell med mera.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som projektledare bygg kommer du att bedriva projekt i en komplex miljö och hantera åtskilliga kontakter och intressentrelationer i och utanför Swedavia. Som projektledare är du på delegerat mandat ansvarig för de egna projektens eller delprojektens totala leverans i linje med beslutade projektmål. Du prioriterar och fattar beslut för att leverera enligt uppsatta mål, du förmedlar uppdragets/projektets mål och vision till gruppen och du ansvarar för projektets ekonomi och progress. Givetvis arbetar du aktivt med riskanalyser och hanterar proaktivt de problem som uppstår.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad civil- eller högskoleingenjör med inriktning samhällsbyggnad, bygg eller arkitektur och har flerårig erfarenhet av att leda byggprojekt. Våra projektledare har olika ämnesmässig bakgrund men den gemensamma kompetensen är projektledning. Du har erfarenhet av att leda både större och komplexa projekt. Att du har kunskap och engagemang om de energi- och miljöfrågor som är aktuella är också viktigt. Vi arbetar enligt projektmodellen XLPM och Swedavias byggprocess, vilket kräver att du är strukturerad och har ett administrativt ordningssinne.

Du har ledaregenskaper, är affärsmässig, engagerad och lyhörd. Har god initiativförmåga, är nytänkande och strukturerad. Då tjänsten innefattar många kontakter med både kunder och aktörer på våra flygplatser är det viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt för att skapa relationer. Flygplatserfarenhet eller erfarenhet från projekt med höga krav på säkerhet och kontinuerlig drift kommer att vara meriterande.

Vi erbjuder
Vi arbetar i högt tempo, men tar också väl hand om varandra och lägger stor vikt i arbetsglädje och gemenskap. De närmaste åren kommer fokus att ligga på att utveckla våra tre största flygplatser och därför söker vi nu dig som vill anta utmaningen att leda stora byggprojekt i mångmiljonklassen i en operativ miljö som är i gång dygnet runt årets alla dagar. Swedavia erbjuder stimulerande och utmananade uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.

swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Tillsvidareanställning, Placering: Göteborg Landvetter Airport.
För mer information kontakta Ulrika Hörgren, Enhetschef, på 0738-677158.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Välkommen med din ansökan senast 19 februari 2018


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm