Våra tjänster

Projektledare

Projektledare till lokalförsörjningsenheten

Referensnummer
A397.453/2017

Polismyndigheten söker projektledare till lokalförsörjningsenheten, ekonomiavdelningen.

Beskrivning av arbetsplatsen
Lokalförsörjningsenheten ansvarar för Polismyndighetens kort- och långsiktiga lokal-försörjning samt framtagande av riktlinjer och standarder inom området. Enheten an-svarar även för att kontinuerligt utvärdera lokalernas skick och behov av anpassningar. Polisen hyr över 1,4 miljoner kvadratmeter lokaler fördelat på ca 1 000 hyresavtal till en kostnad om ca 2 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en självständig projektledare med teknisk och ekonomisk kompetens som ska leda och samordna projekt kopplade till Polismyndighetens lokalförsörjning. Projekten avser såväl nybyggnationer som om- och tillbyggnationer av lokaler och byggnader och varierar i storlek och komplexitet. I rollen som projektledare följer du en intern projektprocess, som syftar till att säkerställa metodik, kvalitet och enhetlighet i projekten. Du behöver ha kunskap om och kunna leda projekt ur ett hyresgästperspektiv genom alla faser från tidiga analysskeden med strategiska frågeställningar till praktiskt genomförande av en om- ny- eller tillbyggnad. I din vardag arbetar du tillsammans med fastighetsägare, konsulter och leverantörer och samverkar med andra rådgivande enheter inom myndigheten. Du kommer även att ha kontakt med andra myndigheter i ditt arbete. Som projektledare kommer du att vara en naturlig del i enhetens planerings- och budgetarbete, stötta enheten inom projektspecifika ämnesområden samt delta i utvecklingsprojekt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå i att:
• leda och organisera lokalprojekt, samt förbereda lokalärenden för beslut på olika nivåer
• leda konsulter
• värdera och utföra kostnadskalkyler
• styra ekonomi i projekt
• vara stöd i alla typer av lokalärenden, från idé till inflyttning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• minst tre års erfarenhet av arbete inom en fastighets- eller lokalförsörjningsor-ganisation
• för området relevant utbildning
• erfarenhet/kunskap inom svensk lagstiftning och krav för bygg- och fastighets-branschen.

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• tidigare erfarenhet som projektledare, gärna för hyresgästanpassningar och mer komplexa byggprojekt
• kunskap och erfarenhet av ekonomistyrning och rapportering
• erfarenhet av att arbeta i verksamheter med hög sekretess.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är målmedveten och driven och som har mycket god förmåga att leda projekt och människor. Du arbetar strukturerat samt mål- och resultatinriktat och kan självständigt prioritera, planera och följa upp ditt arbete. Det är av stor vikt att du är analytisk och serviceinriktad med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har en hög integritet och sekretessmedvetenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner
Mer information om uppdraget lämnas av Emma Kolsrud, chef för projektstyrnings-gruppen, vid Polismyndigheten, emma.kolsrud@polismyndigheten.se.

Facklig företrädare
seko@polisen.se, saco-s.avdelningarna@polisen.se, sofia.ask@polisen.se
st.nationella-avdelningarna@polisen.se.

Övrig information
Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Stockholm samt större orter i mellan- och norra Sverige. Resor förekommer i anställningen.
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Sä-kerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer att genom-föras före anställningen.

Ansökan
Du ansöker genom att skicka ditt cv och personliga brev till registra-tor.kansli@polisen.se. Ange diarienr A397.453/2017 i ämnesraden. Skriv ditt fullständiga namn i mailet inte bara i de bifogade filerna. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Elin Hedin 0730 886738.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för lika-behandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm