Våra tjänster

Projektchef Hagastaden

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Stora projekt, Hagastaden

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hagastaden utgör ett av Stockholms största utvecklingsområden. Vi skapar en ny stadsdel med ca 3 000 lägenheter samt lokaler för kontor, butiker och service inom Stockholm. Stadsdelen växer fram i både Stockholm och Solna och kommer att integreras med det nya universitetssjukhuset.
Fram till år 2025 kommer en spännande stadsdel med en blandning av boende, verksamheter, parker, världsledande forskning och högspecialiserad vård att växa fram. Till projektet söker vi dig som är redo för att ta nästa steg i din utveckling och anta rollen som Projektchef. Läs mer om Hagastaden här

Arbetsuppgifter

Som projektchef för Hagastaden på avdelningen för stora projekt har du personal- och arbetsmiljöansvar för cirka sju medarbetare och leder och fördelar arbetet inom projektet. Ditt ansvar innebär också budget- och verksamhetsansvar för projektet. Arbetet spänner över hela exploateringsprocessen från idé till färdigställande inom projektets gränser. Du sitter med i ledningsgruppen för avdelningen tillsammans med tre projektchefer och avdelningschefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Coacha, leda och utveckla enhetens personal och verksamheten mot stadens uppsatta mål
  • Samordna och utveckla projekt Hagastaden i enlighet med politiska beslut och verksamhetsmål.
  • Anpassa projektgenomförandet till vad som beslutas i styrgrupp.
  • Tillse att projektplan upprättas samt att denna successivt uppdateras.
  • Upprätta budget och prognoser.
  • Kontinuerligt utveckla och anpassa projektorganisationen.
  • Rapportera och kommunicera enligt exploateringskontorets rutiner och kvalitetssystem.
  • Säkerställa att rutiner och arbetssätt är ändamålsenliga och tillämpade

Kvalifikationer

Civilingenjörsutbildning från lantmäteri, väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du flerårig erfarenhet av att leda större stadsutvecklingsprojekt. Det är meriterande ifall du har tidigare erfarenhet av personalansvar.

För att trivas i rollen behöver du vara en tydlig ledare med förmåga att fördela och leda arbetet. Vidare är det viktigt att du har samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du är strukturerad och har en hög språklig analytisk förmåga.

Vi erbjuder

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen.  Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 220 medarbetare.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Referensnummer
2017/2427

Kontakt
Sara Lundén, Avdelningschef, 0850827054
Tomas Sköldulf, HR-specialist, 0850826688

Facklig företrädare
Hampus Olesund, SACO, 08-508 26655
Luis Lopez, Vision, 08-508 279 29


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm