Våra tjänster

Platschef, Brandgrupp

L&T FM AB (Lassila & Tikanoja) är ett av Sveriges största företag inom teknisk fastighetsdrift (hard FM). Vårt arbete handlar om att bedriva fastighetsdrift på det för kunden mest effektiva sättet vad det gäller livslängd, energi och miljö med egen kompetent och engagerad personal. Våra kunder är större fastighetsägare till handels-, kontors-, logistik- och teleteknikfastigheter. Vi har ett stort förtroende hos våra kunder och vi får fler och fler uppdrag. Vi utmanar dig som är kommunikativ och resultatinriktad, ta initiativet och sök till oss!

Tjänsten

L&T FM söker nu en Platschef med breda brandkunskaper, med start vid årsskiftet. Denna tjänst blir ledig eftersom vår nuvarande platschef för brandgruppen kommer att gå på pension under nästa år.

Som Platschef för brandgruppen kommer du att leda L&T:s brandgrupp som består av 12 teknikspecialister samt en administratör inom området. Vi söker en erfaren chef med kunskap inom brand, alternativt en bra ledare som med hjälp av våra brandspecialister kan hantera dessa spännande arbetsuppgifter.

Utöver chefskapet innefattar dina arbetsuppgifter allt från att vara insatt i kontroll och provning av brandlarm och sprinkleranläggningar till att jobba som SBA konsult mot andra enheter inom företaget men även mot externa kunder. Dina uppdrag är till största delen i Stockholms-regionen men brand-gruppen och du själv hjälper också andra enheter i övriga Sverige med deras brand-uppdrag. Du ska också fungera som projektledare och tycka att det är roligt att jobba med flera olika projekt och kunder samtidigt. Du kommer även att hålla och/eller organisera kurser och leda möten, skriva olika typer av rapporter och upprätta brandskyddsdokumentation mot kunderna. Du kommer att jobba mot flera av våra stora kunder såsom Locum, Micasa, Jernhusen, Polisen, Bauhaus, AcadeMedia och Artipelag.

För att säkerställa att du känner dig trygg med dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer du att få en gedigen introduktion av vår nuvarande platschef, som kommer att vara ett stöd under en längre period.

Placeringen är i Stockholm och tjänsteresor förekommer ofta.

Kvalifikationer

 • Bakgrund som tekniker, helst inom brand
 • Några års erfarenhet av att jobba som chef
 • Kan använda Office-paketet
 • Behärska svenska mycket väl både i tal och skrift

Meriterande

 • Starkt meriterande: Erfarenhet av jobb med brandskyddsfrågor
 • Ledarutbildning genom Brandskyddsföreningen
 • Heta Arbeten – certifikat
 • Intyg/diplom från anläggningsskötare brandlarm/sprinkler, brandskyddskoordinator, brandfarlig vara

Utmaningarna och utvecklingsmöjligheterna

Utmaningen i denna roll blir att få ihop en planering för hela året och klara av alla uppdrag som du och din grupp har tagit på er. Det kan handla både om små och stora eller enkla och svåra uppdrag. Du måste hitta en balans mellan de olika arbetsuppgifterna och projekt som du driver, vilket kräver en prioriteringsförmåga. Dessutom blir det en utmaning i sig att utvecklas i samma takt som tekniken.

Utvecklingsmöjligheterna tillkommer utifrån din egen vilja. Du kommer att ha en viktig roll i vår organisation och vara inflytelserik. Du får fria händer vad gäller utformningen av din egen arbetsgrupp. Genom att utveckla specialistgruppen kommer du att utvecklas själv, både utifrån ledarskapsperspektivet men även kompetensmässigt inom brandområdet. Du kommer att få ett brett kontaktnät vilket du kan ta hjälp av om du vill utmana dig själv även mer och komma in på andra arbetsområden.

Din profil

Vi lägger stort vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du som Platschef inom brand ska vara strukturerad och ha sinne för ordning och reda, eftersom du kommer att jobba mot flera olika kunder och projekt samtidigt. En viktig del av ditt jobb är att ansvara för kundkontakten och därför behöver du ha en hög social kompetens och ha lätt för att samarbeta. Med dina kommunikativa förmågor och goda ledaregenskaper kan du leda och engagera dina medarbetare. Med din positiva inställning skapar du energi i gruppen och får med dina medarbetare. Du är inte rädd att tala inför grupp och är bestämd men ödmjuk. I vissa perioder kan arbetstempot vara högt och då behöver du ha en hög stresstålighetsnivå och prioriteringsförmåga.

Om L&T

L&T är ett serviceföretag som arbetar för att förändra konsumtionssamhället till ett effektivt återvinningssamhälle. Tillsammans med våra kunder förlänger vi fastigheternas livstid, styr material till återvinning och minskar förbrukningen av energi. Vi hjälper våra kunder att

fokusera på sina kärnverksamheter och spara miljön. Tillsammans skapar vi välfärd och arbetsplatser.

Vi fokuserar mycket på säkerheten och trivseln på jobbet. Anställdas välmående är viktigt för oss och som anställd får du ta del av våra förmåner. Vi erbjuder bland annat rikskortet (subventionerad lunch) samt friskvårdsbidrag. Förmånsbil ingår i befattningen.

L&T har tre kundlöften som vi önskar att du delar och tillämpar i ditt yrkesutövande:

 • Vi håller vårt ord
 • Vi underlättar din vardag
 • Vi hjälper dig att lyckas

Stämmer detta in på hur du vill jobba?

Ansökan

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten kontakta

Platschef SBA: Per Lindh 070 484 75 88

Affärsområdeschef: Sara Wennmark 070 484 72 63


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm