Våra tjänster

Lokalstrateg stadsutveckling

Lokalstrateg stadsutveckling till enheten för strategisk stadsutveckling!
Nacka kommun, enheten för strategisk stadsutveckling

Enhetens uppdrag är att förstärka det strategiska övergripande och samordnande arbetet inom hela stadsutvecklingsområdet. Enhetens arbete syftar till att underlätta den strategiska stadsutvecklingen genom en sammanhållen strategisk planering, som ett stöd för Nacka kommuns organisation i dess helhet. Fokus ligger på strategisk styrning och prioritering av stadsbyggnadsprojekt, inklusive samhällsfastigheter, och den övergripande långsiktiga ekonomin kopplat till detta område. Enheten arbetar med måluppföljning, bl.a. genom att följa upp planeringen av bostäder och samhällsfastigheter. Enheten arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen och kommunledningen.

Arbetsuppgifter

Du arbetar, tillsammans med kolleger inom och utanför enheten, med att samordna och utveckla den strategiska planeringen av samhällsfastigheter.

Du tar fram analyser och presenterar strategiska underlag för vägval i ledningsgrupp, styrgrupp och inför politiska beslut samt tar fram planeringsunderlag till projektdirektiv och stadsbyggnadsprojekt.

Du samverkar i ditt lokalstrategiska arbete internt med andra enheter och processer och har en nära kontakt med kommunledningen då det ur ett kommunalt helhetsperspektiv är mycket viktigt att samhällsfastigheter planeras och genomförs i rätt tid och med rätt förutsättning.

Kvalifikationer

Rollen förutsätter relevant högskoleutbildning alternativt yrkeshögskola inom exempelvis fastighetsekonomi, samhällsplanering, fastighetsförvaltning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av och intresse för fastighets- och stadsutveckling.

Meriterande är bakgrund inom t.ex. lokalförsörjning och lokalplanering i en annan kommun, regional eller statlig myndighet, liksom erfarenhet från större fastighetsbolag.

För att trivas i rollen är du ledande och drivande. Utöver det är det viktigt att du:

  • kommunicerar på ett strukturerat, effektivt och engagerande sätt.
  • har god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal, skrift och bild.
  • tänker helhet, ser sammanhang och kan prioritera.
  • är prestigelös, lyhörd, positiv och har hög social kompetens.

Vi erbjuder

En kreativ, kompetent och utvecklande arbetsplats med möjlighet att jobba flexibelt. Du får tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, har friskvårdstimme och kan få friskvårdsersättning. Du har även möjlighet att byta semesterersättning mot fler semesterdagar.

Om tjänsten

Tjänsten är en heltid tillsvidareanställning. Sista ansökningsdag 4 mars. Vi tillämpar löpande urval så välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Land Sverige
Referensnummer 2017/684

Kontakt

Andreas Totschnig, enhetschef, 08 718 94 67
Sara Nadbornik, HR-specialist, 08 718 91 91

Facklig företrädare

Mattias Wiik, Vision, 08 718 94 19


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm