Våra tjänster

Kundgruppschef

Kundgruppschef kommersiella rikskunder

Riksbyggen söker en erfaren affärs- och kvalitetsinriktad kundgruppschef med ansvar för utveckling av våra rikstäckande kommersiella kunder

Om tjänsten
I ditt uppdrag har du ansvaret för att utveckla affären med Riksbyggens kommersiella rikskunder. Inom gruppen arbetar idag 5 kundansvariga som du coachar och leder för att uppnå försäljnings- och budgetmål. Du har ansvar för intäkter och lönsamhet för gruppen och för att utveckla och förbättra affären kontinuerligt. Du kommer att arbeta mot affärsmässiga mål, bygga relationer med befintliga kunder, arbeta tillsammans med gruppen för att skapa en dynamisk kultur av initiativ, affärsmannaskap, service och glädje. Du rapporterar till Affärs- och Rikskundschefen för fastighetsförvaltning och ingår i enhetens ledningsgrupp. Din placering är vid huvudkontoret på Kungsbron i Stockholm.

Arbetsuppgifter:
• att samverka med kundansvariga och leveransorganisationen för att säkerställa kvalitet, kundnöjdhet och lönsamhet i uppdragen
• att planera, leda och samordna försäljningsarbetet mot befintliga kunder
• att säkerställa att arbete sker enligt gemensamma planer, målsättningar och ledningssystem samt att beslut tagna av ledningen verkställs inom ansvarsområdet
• budget och prognosarbete
• löpande uppföljningar av ekonomi, kvalitet och kundnöjdhet
• att verka som kundansvarig för flera egna kunder
• att verka som ombud för befintliga kontrakt
• att medverka vid anbudsarbeten och implementering av nya kunder

Vi erbjuder:
Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar och kooperativa värdegrund som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling. För rätt person innebär aktuell roll ett fritt arbete i en ledande position. Riksbyggen satsar på sin personal och erbjuder attraktiva karriärmöjligheter internt.

Din profil:
Vi söker dig med mångårig och bred erfarenhet av fastighetsförvaltning med en naturlig fallenhet för ledarskap, som gillar att vara ute på fältet och träffa kund, att bygga relationer och göra affärer och att göra det tillsammans.
Du är bra på att skapa förtroendefulla dialoger med såväl kunder som kollegor och drivs av att utveckla befintliga uppdrag med ständiga förbättringar, utveckla kundens affär och skapa lönsamma samarbeten.

Kvalifikationer
Grundläggande krav:
• Minst 7 års erfarenhet av att jobba inom fastighetsbranschen inom fastighetsförvaltning
• Dokumenterad erfarenhet av att arbeta på entreprenadsidan
• Dokumenterad erfarenhet av att arbeta som chef och ledare
• Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med försäljning, merförsäljning, och målstyrning
• Körkort och tillgång till bil

Meriterande:
• Akademisk utbildning från universitet eller högskola, med fördel inom ekonomi eller fastighet
• Goda kunskaper inom hyresförhandling
• Erfarenhet av att jobba med stora upphandlingar

Rekryteringsprocess
Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb& Karriär. Vi kommer att bearbeta ansökningar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 29/9. För frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Josefin Chapovalova på Isaksson Rekrytering, josefin@isakssonrekrytering.se eller 0760-001197.

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm