Våra tjänster

Husvärd till Älvsjö

Familjebostäder är ett bolag i stark tillväxt. Dagens 19 000 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder och då behöver vi bli flera! Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder. Välkommen att bli en av oss!

Fastighetsavdelningen är en av Familjebostäders avdelningar med funktioner för drift, teknik- och säkerhetsfrågor, lokaluthyrning, bostadsuthyrning och kundservice. Här finns även tio geografiskt indelade förvaltningsteam som ansvarar för skötsel och underhåll av fastigheterna.

Förvaltningsteamet i Älvsjö växer och utökar nu med en husvärd. Du kommer vara en del av ett serviceinriktat team bestående av sex husvärdar, en reparatör samt en fastighetsskötare. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

 

Familjebostäder söker en serviceinriktad husvärd till Älvsjö!

Dina arbetsuppgifter

Som husvärd spelar du en central roll i vardagskontakten med våra hyresgäster där din uppgift är att hyresgästerna trivs med sina boenden och med oss på Familjebostäder.

Du arbetar för att skapa en god boende- och verksamhetsmiljö där positiva relationer med kunder, entreprenörer samt andra aktörer är en viktig del.

Som husvärd planerar du dina dagar utefter de inkommande och pågående ärendena på ett serviceinriktat och kostnadsmedvetet sätt i Outlook. Tillsammans med övriga teamet följer ni upp budget och arbetar proaktivt och förebyggande med målsättningen att lägenheterna ska förvaltas på ett långsiktigt och kostnadseffektivt sätt. Det innebär att du bevakar inkomna serviceärenden från hyresgäster och tillser att fel i lägenheter, lokaler och allmänna utrymmen åtgärdas i första hand av dig själv eller en annan husvärd, områdets reparatör, fastighetsskötare eller av ramavtalsupphandlare entreprenörer. Inom teamet finns mycket kompetens och kunskap där det är en självklarhet att stötta varandra i olika förekommande ärenden.

Andra förekommande arbetsuppgifter är:

 • välkomna och introducera nyinflyttade boende
 • visa lägenheter, smålokaler och förråd
 • beställa specialist- och tidskrävande reparationer
 • fakturahantering avseende egna beställningar
 • följa upp beställda arbeten och upphandlade entreprenörer
 • inventera fastigheternas underhållsbehov genom regelbundna ronderingar
 • utföra tekniska åtgärder inom underhåll och reparationer

Du kommer ingå i förvaltningsteamet i Älvsjö med ansvar för tillsyn och skötsel av ett antal fastigheters yttre och inre miljö. Du kommer utgå från kontoret i Farsta. Som husvärd är du vårt ansikte utåt och har ett nära samarbete med andra aktörer i samhället i syfte att verka för bolagets vision och områdets positiva utveckling!

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

 • en gymnasieutbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • erfarenhet av serviceyrken
 • goda datorkunskaper inom MS Office
 • kunskap om felavhjälpande underhåll i bostad; ex. byte av vattenlås, justera gångjärn m.m
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska både tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • arbetat/har kunskap inom lås/passagesystem
 • erfarenhet av REQS brandronderingssystem
 • erfarenhet av fakturahantering
 • erfarenhet av Fast2 eller andra fastighetssystem

För att lyckas i rollen som husvärd tycker du det är givande och roligt att arbeta med människor och har ett serviceinriktat tänk. Du är självgående och har en mycket god förmåga att planera och strukturera upp ditt arbete på ett effektivt sätt för att snabbt hitta lösningar. Du är en lagspelare och ställer alltid upp för teamet då det behövs och har en mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra för att skapa goda relationer. Tunga lyft kan förekomma.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Att jobba hos Familjebostäder

Hos oss i Älvsjö blir du medlem i ett väl fungerande team som arbetar tillsammans för att göra skillnad för våra hyresgäster. Vi har starkt kundfokus varför du måste trivas med att möta människor på deras villkor och vara serviceinriktad. Du kommer få arbetskamrater som månar om din utveckling och med samlade krafter sätter vi hyresgästerna i centrum för vårt arbete. Vår målsättning är att spegla mångfalden i staden och ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7394

Kontakt

Martin Andersson, Fastighetsförvaltare, 0770-814 814
Sista ansökningsdag 2017-11-20


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm