Våra tjänster

Förvaltare

På Svenska Bostäder jobbar du med engagerade, prestigelösa och hjälpsamma kollegor. Tillsammans med oss får du möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm samtidigt som du bygger din karriär och har roligt på jobbet. Vi utsågs 2017 till en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Är du en engagerad ledare, har erfarenhet av fastighetsförvaltning och vill jobba på ett av Sveriges största bostadsbolag? Då kan du vara vår nästa förvaltare.

Om tjänsten

Förvaltarrollen på Svenska Bostäder är en spännande och utmanande roll där du får möjlighet att kombinera chefsansvar med samhällsnytta och fastighetsförvaltning. Som förvaltare hos oss har du två huvuduppdrag. Det ena är att leda ditt bovärdsteam med 5-8 kvalificerade bovärdar. Det andra uppdraget är att tillsammans med ditt team arbeta för att hyresgästerna ska uppleva kvalitet och trygghet i sitt boende samt säkerställa en långsiktig värdeutveckling av fastigheterna. Varje förvaltare har ca 1500-2000 bostadslägenheter i sitt område.

Som chef och ledare planerar, prioriterar och kvalitetssäkrar du ditt teams arbete och du ingår i distriktets ledningsgrupp. Tillsammans utvecklar vi verksamheten för att ha smarta och effektiva arbetssätt samtidigt som det ska vara roligt och utvecklande att jobba här!

Vi söker dig som

Vi söker dig som är en dokumenterat god ledare, har erfarenhet av fastighetsförvaltning med god kunskap om fastighetsägaransvar. Vi tror att du har eftergymnasial utbildning, gärna inom fastighet, byggteknik och/eller ekonomi. Vi vill även att du ska ha ledarutbildning och god förmåga att tolka och tillämpa avtal. Du tycker om att arbeta med människor, drivs av att ha nöjda kunder och strävar efter att skapa förvaltningseffektiva fastigheter tillsammans med ditt bovärdsteam.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att

 • Tidigare erfarenhet av personalansvar
 • Erfarenhet av professionell konflikthantering

Exempel på arbetsuppgifter

 • Fullt personalansvar för dina bovärdar
 • Ansvara för att myndighetskrav uppfylls
 • Ansvar för störningshantering
 • Följa upp och kvalitetssäkra upphandlade leverantörsavtal
 • Delta i planering och uppföljning av affärsplan samt budget
 • Hyresgästkontakter
 • Delta i nybyggnadsprocesser
 • Besluta om lokalanpassningar
 • Organisera hantering av störningsärenden i ditt område

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och dina drivkrafter. Det är viktigt att du har ett positivt förhållningssätt, är handlingskraftig och tycker om att sätta upp samt arbeta mot mätbara mål tillsammans med dina kollegor. Du är en engagerad ledare som motiverar dina medarbetare och skapar delaktighet. Du är en duktig kommunikatör. Körkort för personbil är ett krav.

Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Hos oss bor 55 000 stockholmare i någon av våra drygt 26 000 hyreslägenheter. Vi äger och förvaltar cirka 4 000 kommersiella lokaler. Vi är cirka 300 medarbetare och har vårt huvudkontor i Vällingby city. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. I över 70 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm.

Kontaktperson
Stefan Mattsson
Distriktschef
08-50837705
stefan.mattsson@svenskabostader.se

Webbyrå: Brandson AB i Stockholm