Våra tjänster

Finansekonom

Till vårt kontor i Göteborg söker vi nu en finansekonom som ska medverka i finansredovisningen av vår räntebärande skuldportfölj på 35 miljarder kronor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Månadsvis avstämning av finansredovisning
  • Utveckla och förbättra processer och rutiner för finansredovisningen.
  • Utveckla ekonomiska rapporter i samråd med vår Riskkontrollenhet.
  • Delta i framtagande av delårsrapporter och årsredovisning.
  • Vara en del av koncernredovisningsgruppen och bidra i övergripande avancerade redovisningsfrågor.

Din erfarenhet och utbildning

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom ekonomi eller har annan relevant akademisk examen. Du har minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har kunskap om finansiella instrument och redovisningen av dem samt erfarenhet av finans- och ekonomisystem. Det är meriterande om du tidigare arbetat med Agresso. Vidare har du avancerade kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

För rollen krävs det att du är ansvarstagande och drivande i dina egna aktiviteter. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare behöver du ha mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, du har lätt för att skapa och vårda relationer och har förmågan att föra en affärsmässig dialog.

Vårt erbjudande

På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med trevlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 23 november 2017. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta HR-partner Ann-Marie Björlin på telefon 031-63 24 69 eller Ekonomichef Emma Olofsson på telefon 031-63 24 59.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm