Våra tjänster

Fastighetsstrateg

Arbetsplatsbeskrivning

Järfälla har norra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Inom femton år har kommunen vuxit från dagens 75 000 invånare till minst 120 000. Då finns tunnelbana, pendeltåg och en komplett ny stad med restauranger, butiker, kultur och service i Barkarby.

Vi som jobbar här erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster. De kommande åren utvecklar vi verksamheterna och tänker nytt samtidigt som vi arbetar med expansionen. Internt arbetar vi efter visionen ”Järfälla för alla framåt” och strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service till dem som bor och verkar i Järfälla.

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, till exempel våra akademier för medarbetare och ledare som vi är mycket stolta över. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat. En förutsättning för att lyckas med det är att vi som arbetsgivare också speglar det samhälle vi verkar i. Läs mer på www.jarfalla.se/jobbaijärfälla

Kommunstyrelseförvaltningen samordnar utvecklingen av den kommunala verksamheten och har ett helhetsperspektiv på kommunen med fokus på frågor som är strategiska. I kommunstyrelseförvaltningens ledningsfunktion ligger att leda och samordna bland annat kommunens övergripande lokalförsörjning. Det handlar dels om dagens fastighetsinnehav, men också om lokalförsörjning i den kraftiga expansion som kommunen befinner sig i.

Arbetsbeskrivning

Som fastighetsstrateg fungerar du som en resurs när det gäller att utveckla och optimera hela kommunens lokalförsörjning. I uppdraget ligger att analysera befintliga strukturer, tydliggöra regler och rutiner för lokalhantering samt föreslå lösningar som säkerställer effektiv lokalhantering.
En viktig uppgift är också att förankra lokalhanteringsfrågorna både internt och externt.

Fastighetsstrategen ansvarar bland annat för:

  • framtagandet av en övergripande lokalförsörjningsplan
  • ekonomistyrning inom lokalområdet
  • regler och rutiner för lokalhanteringen
  • planering och budgetering av framtida förbättringar och förändringar inom fastighetsområdet
  • tecknande av hyresavtal
  • investeringsplanering
  • leder arbetsgrupper och nätverk

Tjänsten innebär nära kontakter och samarbete med kommunens fastighetsavdelning och de olika förvaltningarnas lokalansvariga. Fastighetsstrategen rapporterar direkt till kommundirektören.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet inom fastighetsekonomi, uppföljning och ekonomistyrning.
Du har kunskaper om övergripande lokalförsörjning samt budget- och uppföljningsarbete. Du är en van och skicklig förhandlare.

Som person är du initiativtagande och har ett strategiskt förhållningssätt. Du är självgående och van att driva processer. Arbetet innebär många kontakter, såväl internt som externt, vilket gör att det är viktigt att du är duktig på att skapa och underhålla relationer samt att du är tydlig i din kommunikation, både skriftligt och muntligt. Du har integritet och agerar objektivt och professionellt i ditt arbete.

Erfarenhet krävs.
Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare, gärna från en politiskt styrd organisation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-12

Referensnummer: A708578

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Birgitta Orbert
Personaldirektör
08 580 28620
070 0023352
birgitta.orbert@jarfalla.se

Fackliga företrädare

Reza Soltani
SACO-representant
08-580 28500
reza.soltani@jarfalla.se

Anders Hagelin
Vision
08 580 28500
anders.hagelin@jarfalla.se

Övrigt

När du söker tjänsten ber vi dig använda det standardiserade ansökningsformuläret som är kopplat till annonsen. Använd länken under rubriken ”Ansökan”.
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför fylla i formuläret så noggrant som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm