Våra tjänster

Fastighetsförvaltare

ERFAREN FASTIGHETSFÖRVALTARE

Om företaget

HSB Södertörn är idédrivet och medlemsägt. Vi bedriver verksamhet i fyra kommuner; Huddinge, Botkyrka, Nynäshamn och Gotland. HSB Södertörn har lite över 20 000 medlemmar och vår förvaltning berör 14 300 lägenheter. Vi bygger bostäder samt erbjuder kvalificerade förvaltningstjänster i samtliga kommuner. På HSB Södertörn jobbar cirka 90 personer.

Arbetsuppgifter

Som förvaltare har du ett helhetsansvar för dina kunduppdrag, som främst utgörs av bostadsrättsföreningar, men också kan röra externa förvaltningsobjekt. Tillsammans med andra kollegor arbetar du för att uppfylla HSB Södertörns åtaganden gentemot kunden – tekniskt, juridiskt och ekonomiskt. Planering, upphandling och genomförande av mindre underhållsåtgärder. Förvaltaren kan leda mindre projekt inom fastighetsunderhåll och ombyggnationer samt erbjuda konsultation beträffande byggnadstekniska frågor. Förvaltaren är ofta kontaktperson gentemot bostadsrättsmedlemmar, hyresgäster, leverantörer, entreprenörer, myndigheter med mera i frågor som rör den tekniska förvaltningen. Kundmöten under kvällstid ingår i arbetet.

I rollen ingår vidare att:

· Utföra övergripande tillsyn och underhållsbesiktningar

· Revidera och optimera underhållsplaner för att sedan upprätta årliga underhållsprogram.

· Handlägga försäkringsfrågor

· Handlägga störningsärenden

· Ansvara för att myndighetsbesiktningar genomförs och att åtgärder vidtas så att myndighetskrav tillgodoses i lokaler och utomhus.

· I vissa fall upphandla felavhjälpande underhåll

· Ansvara för erforderlig dokumentation/arkivering

· Vara rågivare åt föreningen i byggnadstekniska och bostadsrättsjuridiska frågor

· Närvara vid föreningars styrelsemöten vid behov, verkställer beslutade åtgärder och bereder arbete inför styrelsemöten. Föreningars styrelsemöten är oftast på kvällstid.

Kvalifikationer

· Eftergymnasial utbildning inom fastighet, bygg eller ekonomi.

· Två till tre års erfarenhet som fastighetsförvaltare med helhetsansvar.

· God datorvana främst avseende Excel och Word samt Outlook

· Erfarenheter av ledarskap, aktivt föreningsliv eller försäljning är meriterande.

· B-körkort är en förutsättning, vi ser dessutom att du har tillgång till egen bil.

Personliga egenskaper

En förvaltare bör ha förmåga att:

· Arbeta självständigt under eget ansvar

· Se och möta våra kunders nuvarande och framtida behov

· Ge råd till kunden på ett korrekt sätt

· Kunna samarbeta på ett aktivt och lyhört sätt med såväl kollegor som kunder.

· Ge god service och agera professionellt

· Ta förbättringsinitiativ och vara öppen för förändringar.

· Kunna anpassa sig beroende på person och situation.

· Skapa en öppen och förtroendefull dialog med kunder och kollegor.

· Skall kunna prioritera och anpassa arbetsinsatsen så att kunden upplever mervärden.

Vi erbjuder

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete samt stora utvecklingsmöjligheter. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår. Hos HSB ingår du i en organisation med bred kompetens där du både har goda förutsättningar till personlig utveckling såväl som tillgång till stöd inom olika specialistområden.

HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss.. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Södertörn som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt. I våra kontakter med kunder och blivande kunder ska vi förmedla en positiv inställning och ta hand om varje uppgift med engagemang och professionalism – de ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på.

HSB Södertörn har sitt huvudkontor I Huddinge och förvaltningskontor i Tullinge, Trångsund, Hallunda och Nynäshamn. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. I tjänsten ingår kvällsarbete. Vi har kollektivavtal med Unionen genom FASTIGO.

Ansökan

Urvalsprocessen sker löpande varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 6 oktober.

Välkommen med din ansökan till sjunne.andersson@hsb.se


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm