Våra tjänster

Fastighetschef till expansiv kommun

Vi söker nu en fastighetschef som tillsammans med våra kompetenta medarbetare ska arbeta för att tillhandahålla effektiva och ändamålsenliga lokaler till kommunens verksamheter.

Vad vi gör

Tyresö kommuns fastighetsenhet utför ett viktigt arbete med att förvalta
och utveckla alla kommunens fastighetsbestånd bestående av ca 210 000 kvm. Enheten har som uppdrag att tillhandahålla effektiva och ändamålsenliga lokaler till kommunens verksamheter samt planera och projektera för nya och förbättrade lokaler för bibliotek, kulturverksamheter, förskolor, äldreomsorg, utbildning och annan kommunal service.

Fastighetsenheten består av en kompetent och stabil arbetsgrupp med mycket god sammanhållning som stöttar och kompletterar varandra. Vi är stolta över att bidra till en attraktiv boendekommun med fokus på medborgarna.

Om tjänsten

Som fastighetschef har du det övergripande ansvaret för att utveckla, leda och samordna fastighetavdelningens organisation och dess mål. Du har en budget på ca 300 miljoner samt personalansvar. Som en del i att stärka kommunens ekonomi långsiktigt finns ett behov av att ta fram en ny strategi för kommunens fastighetsinnehav.

I ditt uppdrag kommer du att ha många kontaktytor så som politiker samt interna och externa kunder. Du är ansvarig för förhandlingar med externa hyresvärdar och hyresgäster. I initiala fastighetsprojekt förväntas att du tillsammans med dina medarbeta utvärderar möjligheter och rimlighet av kundens önskemål för att sätta rätt förväntningar.

Vem är du?

Vi söker dig med civilingenjör eller civilekonom utbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet inom bygg- och/eller fastighetsbranschen samt god förståelse för och kunskaper i fastighetsjuridik. Du är en bekräftat god ledare med stort intresse för ledarskap och personalfrågor och har du tidigare erfarenhet av personalansvar är det meriterande. Det är även ett plus om du har erfarenhet av offentlig sektor.

Vi söker en fastighetschef som tycker om att leda, skapa engagemang och delaktighet bland medarbetarna med fokus på att uppnå de uppsatta målen. Du är en trygg, stabil, kommunikativ och tydlig person som säkerhetsställer att budskapet når fram. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du mål- och resultatinriktad och stark i uppföljning.

Vi erbjuder dig

Vår gemensamma ledarfilosofi baseras på resultat, dialog, helhetssyn, engagemang, mod och tillit. Du får stöd i ditt ledarskap genom interna utbildningar och vårt nystartade chefs- och ledarskapsprogram.

Interna stödfunktioner finns, exempelvis inom HR, ekonomi och kommunikation. För att främja samsyn, helhetssyn och utveckling av ledarskapet har vi en mötesplats för alla chefer – Chefsforum som anordnas fyra gånger per år.

Vi har en hjälpsam och prestigelös kultur. Våra medarbetare ger ledarskapet ett gott betyg och känner sig delaktiga. Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklade arbete i en engagerad arbetsgrupp med hög kompetens. Vidare erbjuder vi flexibel årsarbetstid, generösa semestervillkor och subventionerad friskvård.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan senast 28 januari. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta: Britt-Marie Lundberg-Björk, chef Tekniska kontoret, Britt-Marie.Lundberg-Bjork@tyreso.se eller 08-578 291 28

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 08-578 291 00

När du söker jobb hos oss i Tyresö kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Utvecklingstakten är hög och kommunen har en stark ambition att uppnå den vision som finns i kommunplanen om att bli den mest attraktiva kommunen i Stockholmsregionen.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm