Våra tjänster

Byggprojektledare

Exploateringskontoret söker Byggprojektledare!

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Miljö & teknik, Byggprojektledning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Är du en erfaren och driven projektledare, redo för nya utmaningar? Värdesätter du en arbetsplats med engagerade medarbetare som fokuserar på kvalitet? Då är detta tjänsten för dig!

Nu söker vi en byggprojektledare till exploateringskontoret, Stockholms stad. Som byggprojektledare på avdelningen Miljö och teknik arbetar du med utbyggnaden av nya stadsdelar, förnyelse och förtätning i befintliga områden och anläggandet av nya gator, torg och parker. Du arbetar med projekt i alla olika skeden, från initiering till färdigt resultat. Klicka här för att läsa mer om hur det är att arbeta som byggprojektledare på exploateringskontoret.

Arbetsuppgifter

  • Projektledning i utrednings-, planerings- och genomförandeskede för anläggningsprojekt
  • Upphandling av konsulter och entreprenörer enligt LoU (Lagen om offentlig upphandling)
  • Leda och ansvara för konsulter’
  • Projektstyrning mot fastställda kvalitets-, ekonomi- och tidsramar
  • Samverkan med externa och interna aktörer, myndigheter och organisationer

Kvalifikationer

Du har teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från anläggning. Du har med fördel erfarenhet som projektledare, byggledare eller projekteringsledare i bygg- eller anläggningsprojekt. Erfarenhet som beställare samt erfarenhet av att arbeta med ledningsbolag och avtal ses som meriterande.

Personliga egenskaper

I din roll som byggprojektledare hos oss har du en samordnande roll med interna och externa kontakter. Det betyder att du är duktig på att hantera andra människor och kan vara tydlig och formulera dig väl inför grupper och enskilda personer. Du är en god ledare som löser konflikter på ett konstruktivt sätt och får aktörer att arbeta mot samma mål. Du är strukturerad och har hög ekonomisk medvetenhet.

Vi erbjuder

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor leder du stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 220 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad.

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen.Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Rekryteringsprocessen kommer inte att påbörjas innan sista ansökningsdatum.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 220 medarbetare.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm