Våra tjänster

Exploateringsingenjör

Vi söker en driven och erfaren exploateringsingenjör som vill vara med och driva utvecklingen av vår framtida stadsmiljö!

Sollentuna befinner sig i en expansiv fas. Nya stadsmiljöer växer fram samtidigt som vi satsar på att bevara flera stora grönområden som finns inom kommunen. Kommunen planerar för en mängd nya bostäder under de kommande åren, för omvandling av de stationsnära samhällena och för fortsatt utveckling av Sollentuna centrum. Vi förbereder oss för linbana till Väsjön, för anslutning till tvärbanan i Kista vid Helenelund mm.

Stadsbyggnadsavdelningen ansvarar för kommunens översikts- och detaljplanering, utvecklar kommunens markinnehav och ansvarar för genomförandet av planeringen och utbyggnaden av gator och parker i samband med exploateringsprojekt. Stadsbyggnadsavdelningen är uppdelad i fyra enheter, däribland exploateringsenheten. På exploateringsenheten arbetar idag ca 15 medarbetare och verksamheten är indelad i tre verksamhetsdelar: markförvaltning, exploatering och infrastruktur.

Till exploateringsverksamheten söker vi nu en erfaren exploateringsingenjör.

Dina arbetsuppgifter som exploateringsingenjör

Tjänsten innebär att du arbetar med mark- och exploateringsfrågor ur tekniska, ekonomiska och juridiska perspektiv. Som exploateringsingenjör deltar du från tidigt skede till genomförande av olika exploateringsprojekt. Projektledande roller inom stadsbyggnads- och infrastrukturprojekt ingår i arbetet. I arbetsuppgifterna ingår även genomförande av markanvisningstävlingar, deltagande i planprocessen, utredningsarbete och upprättande av olika avtal.

I arbetet kommer du att ha mycket kontakt med fastighetsägare, kommuninvånare, byggföretag och representanter för andra förvaltningar inom Sollentuna kommun.

Dina kvalifikationer

Du är civil- eller högskoleingenjör inom samhällsbyggnad/lantmäteri/fastighetsutveckling med inriktning fastighetsrätt eller exploatering eller har annan relevant utbildning. B-körkort underlättar arbetet men är inget krav.

Vi söker dig som har arbetat minst 3 år med exploateringsfrågor-/projekt inom kommun, statlig verksamhet, konsultbolag eller motsvarande.

Du är strukturerad, noggrann, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. Du har stark egen drivkraft, ett stort engagemang för ditt arbete, förmåga att prioritera och driva flera frågor parallellt. Det är viktigt att du har lätt att kommunicera och att du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

I Sollentuna kommun planerar och genomför vi många spännande stadsbyggnads- och infrastrukturprojekt. Som exploateringsingenjör är du en viktig pusselbit i det strategiska och praktiska arbetet när Sollentuna utvecklas. Beroende på din kompetens, erfarenhet och intresseområden finns det goda möjligheter att påverka dina arbetsområden och utvecklingen av verksamheten.

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar. Inom Stadsbyggnadsavdelningen råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid.

Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar. Vi sitter i Turebergshuset med en fantastisk utsikt över Sollentuna. Arbetsmiljön är trevlig och varm och vi sitter i öppna, ljusa lokaler. Närheten till Sollentuna centrum erbjuder ett stort utbud av restauranger och service i en nyskapad stadsmiljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan redan idag! Urval sker löpande.

Ytterligare erbjudanden om annonsering undanbeds vänligen.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm