Våra tjänster

Erfaren kundförvaltare

Stockholms Stad, Fastighetskontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför kommungränsen. Vi har cirka 150 medarbetare och verksamheten är organiserad i fem avdelningar. Vi sitter i moderna lokaler, ca tio minuters promenad från Centralstationen.

Arbetsplatsbeskrivning
Fastighetsavdelningen förvaltar fastighetsnämndens fastigheter och byggnader men har även förvaltningsuppdrag åt andra nämnder inom staden. Avdelningen består av fem enheter; driftenheten, enheterna för kundförvaltning, enheten teknikförvaltning, samt enheten fastighetsadministration. Våra mål är att ha nöjda kunder, tillhandahålla ändamålsenliga lokaler och erbjuda kunderna välunderhållna fastigheter. Vi har idag hyresintäkter motsvarande 1,3 miljarder och hanterar 4.000 hyresavtal vilket gör att vi är en av Sveriges större fastighetsförvaltare. Att arbeta hos oss är alltid varierade och ger stora möjligheter till personlig utveckling.

Arbetsbeskrivning
I rollen som kundförvaltare är ditt uppdrag att skapa och upprätthålla goda långsiktiga relationer med dina hyresgäster på ett professionellt sätt för att tillgodose deras behov samt verka för en god ekonomi för ditt fastighetsbestånd. Som kundförvaltare har du ett helhetsansvar för de fastigheter som du förvaltar, dvs du har ett budget- och resultatansvar samt ett ansvar för att utveckla fastigheterna på ett långsiktigt och hållbart sätt. Här får du möjlighet att, ihop med kompetenta och engagerade kollegor, arbeta med varierande arbetsuppgifter och utmaningar utifrån vårt spännande uppdrag och fastighetsbestånd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Skapa och upprätthålla goda relationer med hyresgästerna
 • Ansvara för samordningen av den operativa fastighetsförvaltningen
 • Ha ett helhetsansvar för budget, prognoser, intäkts- och resultatuppföljning
 • Ta fram hyreskontrakt, genomföra hyresförhandlingar och hyresavtalsbevakning
 • Vara delaktig i investeringsprojekt
 • Ansvara för planering och uppföljning av lokalanpassningar inom befintligt fastighetsbestånd

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning för tjänsten, t ex högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsekonomi, och- eller erfarenhet av förvaltarrollen.

Vi söker dig som är trygg, lyhörd och inger förtroende. Du har lätt att samarbeta och skapar långsiktiga kundrelationer. Du är affärsmässig, strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. En ekonomisk medvetenhet är viktigt då du kommer att fokusera på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett fastighetsekonomiskt perspektiv. För rollen krävs att är du utåtriktad med en god kommunikativ förmåga så väl muntligt som skriftligt samt tilltalas av att arbeta i team.

Övrigt

Hos oss får du

 • vara med och utveckla Stockholm,
 • arbeta med spännande och unika fastigheter,
 • goda möjligheter att utvecklas inom ramen för ditt uppdrag och inom Stockholms stad,
 • stor frihet att planera ditt arbete,
 • en chef som engagerar, stöttar och utmanar,
 • hjälpsamma och kompetenta kollegor som bidrar till en god stämning på kontoret,
 • en centralt belägen arbetsplats,
 • förmåner som exempelvis Rikskortet, friskvård och semesterväxling,
 • en arbetsgivare som jobbar med sina utmaningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/8820

Kontakt

Louise Rohmer, 0850827044

Facklig företrädare
Susann Holm, Vision, 08-50826971
Mark Shafti, Saco, 08-50826925


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm