Våra tjänster

Energi- och klimatrådgivare

Vill du arbeta med att energieffektivisera byggnader?

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Miljöförvaltningen arbetar också med stadens energieffektiviserings- och klimatarbete och ansvarar för energi- och klimatrådgivningen i Stockholm.

På enheten Energi och klimat är vi 20 personer med olika specialistkompetenser inom energieffektivisering och klimat. Nu söker vi en energi- och klimatrådgivare med fokus på energieffektivisering i bostadsrättsföreningar. Hos oss ingår du i ett team med två andra projektledare/rådgivare och en energicoach för mindre företag. Vi driver även olika projekt, bland annat ett pilotprojekt riktat till BRF:er där ett nytt energieffektiviseringsavtal med energitjänsteföretag testas. Besök gärna den regionala energi- och klimatrådgivningens hemsida www.energiradgivningen.se.

Arbetsbeskrivning

Som energi- och klimatrådgivare är huvuduppdraget att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om energianvändning, klimatpåverkan, och förutsättningar att ändra energianvändning i lokaler och bostäder. För mer information om energi- och klimatrådgivning ur ett nationellt perspektiv, se gärna: www.energimyndigheten.se/ekr/omuppdraget.

Du kommer främst att arbeta med rådgivning till bostadsrättsföreningar och mindre fastighetsföretag utifrån vårt koncept ”Energismart BRF”. Det innebär att du gör platsbesök tillsammans med representant från BRF:en där du ger råd på plats och sedan återrapporterar besöket skriftligt. Även rådgivning till hushåll och andra företag kommer att ingå i arbetsuppgifterna.

Viktiga ansvarsområden:

 • Identifiera, kontakta och besöka bostadsrättsföreningar och mindre fastighetsföretag för att ge rådgivning om möjligheter att minska energianvändningen.
 • Även företagsbesök kan bli aktuella.
 • Svara på inkommande rådgivningsfrågor per telefon och mejl.
 • Följa upp rådgivningens effekt och ge fortsatt stöd till att energieffektiviseringsåtgärder genomförs.
 • Vara delaktig i att planera och bidra till att utveckla EKR-gruppens arbetssätt

Kvalifikationer

 • Examen omfattande byggnaders energisystem såsom t ex civilingenjör, högskoleingenjör eller gymnasieingenjör med inriktning byggnadsteknik, alternativt tillräcklig arbetslivserfarenhet för att ge kvalificerad rådgivning om byggnaders energianvändning och besparingspotential.
 • Goda kunskaper om byggnaders installationer samt goda kunskaper om byggnaden som system.
 • God förmåga att kommunicera med lekmän om energi- och byggtekniska frågor och förmåga att sätta sig in i deras situation.
 • God kommunikationsförmåga med goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt

Meriterande erfarenheter:

 • Erfarenhet av rådgivning inom energieffektivisering av byggnader.
 • Erfarenhet av att arbeta i projektform.
 • Erfarenhet av att kommunicera med BRF:er, hushåll, organisationer och företag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för energieffektivisering! Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och processer. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerade. Du är duktig på att skapa kontakt med människor och anpassar ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap till mottagaren. Vidare har du god kunskap inom ditt område och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du är kreativ och kommer ofta med nya idéer till problemlösning inom området. Du trivs i en miljö där du har stor möjlighet att påverka arbetsmetoder och tillvägagångssätt.

Övrigt

Arbetet sker huvudsakligen på kontorstid men rådgivning till bostadsrättsföreningar förekommer dock ofta på kvällstid. Förvaltningen tillämpar generösa flextidsramar med möjlighet att ta ut flexledighet. Vi månar om möjlighet till ett flexibelt arbetssätt för att kunna kombinera yrkes- och privatliv på ett bra sätt.

En timmes friskvård/vecka

Friskvårdsbidrag 2000 kr/år

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare:

http://www.stockholm.se/Arbete/Att-arbeta-i-Stockholms-stad/

https://www.linkedin.com/company/stockholms-stad

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7499

Kontakt

Jonas Tolf, enhetschef, 08-508 28 943
Anna de Verdier, HR-konsult, 08-508 11 726

Facklig företrädare

SACO Weronica Rydoff:, 08-508 28 963
Vision Luis Lopez:, 08-508 27 929


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm