Våra tjänster

Drifttekniker

Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan.

Vår organisation bygger på tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar & rättsväsende samt Institutionsvård & övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 23 miljarder kronor. Vi är 130 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker är du ansvarig för den dagliga tillsynen och skötseln av våra fastigheter inom vårt driftområde. Du kommer att arbeta självständigt och på egen hand dagligen representera Specialfastigheter. Samarbete med kunder såväl som med förvaltare, kollegor och entreprenörer utgör en central del av arbetet. Du ansvarar även för det felavhjälpande underhållet samt ibland också för mindre planerat underhåll och hyresgästanpassningar. En annan del av arbetet består i att följa upp mediaförbrukningen och utföra driftoptimerande åtgärder. Även arbete med olika uppföljningar, analyser och sammanställningar kring media, myndighetskrav och diverse besiktningar för hela eller delar av företaget kan förekomma. Tillsammans med din chef, förvaltaren, är du delaktig i arbetet med din enhets budget och affärsplan. Som drifttekniker är du Specialfastigheters ansikte utåt och det är främst du som har möjlighet att underlätta våra kunders vardag.

Kvalifikationer

  • Du har driftteknikerutbildning eller likvärdig kompetens från fastighetsbranschen
  • Fastigheternas tekniska system kräver att du har goda IT-kunskaper
  • Du har goda kunskaper inom framför allt el, styr och regler samt VVS
  • Du har erfarenhet av professionellt kundbemötande och att arbeta serviceinriktat
  • Körkort för personbil är ett krav

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter. Du är en person med driv och engagemang som nu vill pröva något nytt för att utvecklas ytterligare. För att trivas i rollen måste du kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Arbetet ställer höga krav på integritet och social kompetens. Utöver detta är du ansvarsfull, serviceinriktad och kvalitetsmedveten. Flexibilitet och lyhördhet är också egenskaper som ska stämma väl överens med din personlighet. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Placering Du kommer tillhöra vårt kontor på Traktorvägen 6 i Lund men arbeta med fastigheter inom vårt driftområde.

Tillträde Enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 22 januari.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetsklassad verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju samt drogtest via vår företagshälsovård. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall en säkerhetsbedömning enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) §11.

Fackliga företrädare

Akademikerföreningen, Marie Ahlström, tel. 010-788 62 30
Ledarna, Lena Brundin, tel. 010-788 63 30
Unionen, Anders Axelsson, tel. 010-788 62 82
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Kontaktpersoner

Carin Höglund-Kennberg
HR-generalist
010-788 63 63
carin.hoglund-kennberg@specialfastigheter.se

Roger Törngren
Förvaltare
010-788 62 78
roger.torngren@specialfastigheter.se


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm