Våra tjänster

Drifttekniker

Drifttekniker sökes till SFV Stockholms slott

Ref: 74-1580/17

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Fastighetsområdet SFV Stockholms slott förvaltar Stockholms slott, Hovstallet, Drottningholms och Svartsjö slott med tillhörande slottsområden och parker. Vi söker nu en drifttekniker med huvudsaklig placering på Drottningholm. Husen är till största delen statliga byggnadsminnen med stora kulturhistoriska värden men långsiktig hållbarhet, modern funktionalitet, komfort och teknik är också en viktig del. Områdets byggnader har en mycket varierad användning med såväl publika som kommersiella verksamheter och bostäder. I gruppen är vi är totalt ca 18 personer – tekniker, förvaltare och administratörer, och du är intresserad av att utveckla gemensamma arbets- och förhållningssätt

Din roll

Du som drifttekniker är hyresgästens dagliga kontakt med SFV och i dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår följande:

  • Daglig tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll av samtliga VVS-anläggningar, undercentraler, fläktrum, kylsystem och övriga tekniska och allmänna utrymmen.
  • Du tar emot och åtgärdar felanmälningar samt återrapporterar till våra hyresgäster.
  • Du genomför förbyggande underhåll enligt schema.
  • Energi- och driftoptimering av byggnadens tekniska installationer.
  • Bevakning av myndighetsbesiktningar.
  • Du deltar i projekt för underhåll och utveckling av fastigheten och dess installationer.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad inom drift eller motsvande, alternativt har du skaffat dig likvärdig kompetens i arbetslivet. Du har några års erfarenhet från rollen som drifttekniker i fastighetsbolag eller liknande och har ett stort intresse för arbete med energioptimering och utveckling av driften. Du tycker om att arbeta med människor och har erfarenhet från arbete med VVS-system samt styr- och övervakningssystem eller som installationselektriker. Du är mycket van datoranvändare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du kommer att ha daglig kontakt med hyresgäster, beställare och entreprenörer vill vi att du är van vid att arbeta kundorienterat. Du är kommunikativ, lyhörd och samarbetar prestigelöst tillsammans med övriga kollegor i gruppen samtidigt som du är självständig och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du sätter ett högt värde i att arbeta enligt den statliga värdegrunden.

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring och B-körkort krävs.

Mer information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att svenskt medborgarskap är ett krav.
Vi tillämpar sex månaders provtjänstgöring.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

I denna rekrytering har Statens fastighetsverk redan tagit ställning till önskade rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt med bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Kontaktpersoner

Lotta Günther
Fastighetschef
070-639 71 36


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm