Våra tjänster

Byggprojektledare

Vi söker en erfaren och ansvarstagande byggprojektledare med driftsamordningsfunktion som vill vara med och bygga vår framtida stadsmiljö!

Sollentuna befinner sig i en expansiv fas. Nya stadsmiljöer växer fram samtidigt som vi satsar på att bevara flera stora grönområden som finns inom kommunen. Kommunen planerar för en mängd nya bostäder under de kommande åren, för omvandling av de stationsnära samhällena och för fortsatt utveckling av Sollentuna centrum. Vi förbereder oss för linbana till Väsjön, för anslutning till tvärbanan i Helenelund och Förbifarten i Häggvik mm.

Stadsbyggnadsavdelningen ansvarar för kommunens översikts- och detaljplanering, utvecklar kommunens markinnehav och ansvarar för genomförandet av planeringen och utbyggnaden av gator och parker i samband med exploateringsprojekt. Stadsbyggnadsavdelningen är uppdelad i fyra enheter, däribland exploateringsenheten.

På exploateringsenheten arbetar idag ca 15 medarbetare och verksamheten är indelad i tre verksamhetsdelar: markförvaltning, exploatering och infrastruktur.

Infrastrukturgruppens huvudsakliga arbetsuppgifter är att ta fram tekniska underlag till detaljplaner avseende gator och parker, leda och samordna projektering, upprätta förfrågningsunderlag inför upphandlingar av entreprenader och kontrollera genomförandet av dessa. Infrastrukturgruppen består idag av fem personer och en handfull konsulter.

Vi söker nu en byggprojektledare till infrastrukturverksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som byggprojektledare

  • Byggledning av egna entreprenader som utförs av kommunens entreprenörer
  • Vara kommunens beställarombud för anläggningar som byggs ut av exploatörer
  • Stötta och följa upp inhyrda byggledare och projektledare i deras genomförande av entreprenader
  • Samordna exploateringsenhetens utbyggnad av gator och parker i samarbete med kommunens driftorganisation
  • Egen projektledning av mindre projekt

I arbetet ingår även mycket samarbete med andra förvaltningar inom kommunen och med involverade konsulter, entreprenörer, exploatörer, fastighetsägare samt med allmänheten. Du har ett mycket nära samarbete med infrastrukturgruppens gruppledare och projektledare, exploateringsingenjörer och planarkitekter, som alla tillhör samma avdelning.

Din kompetens

För denna tjänst är din samlade arbetslivserfarenhet inom gatubyggnads-/anläggningsbranschen mer intressant än din formella utbildning. Vi söker dig som har en gedigen arbetslivserfarenhet inom området. Byggledningserfarenhet är ett krav medan erfarenhet av arbete med gatudriftfrågor är starkt meriterande. I övrigt kan du ha arbetat exempelvis som anläggningsarbetare, arbetsledare eller platschef.

Du har B-körkort.

Du har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer. Du har en stark egen drivkraft, ett stort engagemang för ditt arbete och tar eget ansvar för både dina egna arbetsuppgifter men även för gruppens gemensamma uppdrag. Du som söker har lätt för att kommunicera och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder

I Sollentuna kommun planerar och genomför vi många spännande stadsbyggnads- och infrastrukturprojekt. Som byggprojektledare är du en viktig pusselbit i arbetet när Sollentuna utvecklas.

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar. Inom stadsbyggnadsavdelningen råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid.

Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar. Vi sitter i Turebergshuset med en fantastisk utsikt över Sollentuna. Arbetsmiljön är trevlig och varm och vi sitter i öppna, ljusa lokaler. Närheten till Sollentuna centrum erbjuder ett stort utbud av restauranger och service i en nyskapad stadsmiljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan redan idag! Urval sker löpande.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm