Våra tjänster

Brandingenjör- Med fokus på brandsäkerhet

Välkommen till en värd full av möjligheter. Hos oss har du alla möjligheter att göra skillnad.

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan.

Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter, spännande utmaningar och ständig utveckling. Gemenskap och engagemang är det som hela tiden för oss framåt.

Vår organisation bygger på tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar & rättsväsende samt Institutionsvård & övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 23 miljarder kronor. Vi är 130 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Som brandingenjör vid Specialfastigheter kommer du att arbeta med att säkerställa den byggnadstekniska brandsäkerheten i våra fastigheter. Det innebär att vara väl insatt i byggnadstekniskt brandskydd, brandtekniska verksamhetsklassningar och kunna gällande regelverk för att uppfylla byggherreansvaret. Brandingenjören kommer att vara företagets representant mot brandkonsulter, räddningstjänsten och våra kunder i brandtekniska frågor. I arbetet är man ett kunskapsstöd till förvaltare och projektledare genom granskning av projekthandlingar, revisionsbesiktningar, egenkontroll av anläggning och utvecklingsfrågor. Du är även väl förtrogen med SBA och hur det arbetet är applicerbart på de speciella förutsättningarna i fastighetsbeståndet.

Kvalifikationer

  • Du har goda kunskaper och erfarenhet från byggnadstekniskt brandskydd
  • Fastigheternas tekniska system kräver att du har goda IT-kunskaper
  • Körkort för personbil är ett krav

Vi förväntar oss att du har relevant akademisk utbildning samt ett par års erfarenhet av liknande arbete. Vi söker dig som är sakkunnig, strukturerad och analytisk. Du bör även ha stort driv och engagemang i kombination med handlingskraft och målmedvetenhet. Som person är du trygg i dig själv med god och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering

Din placeringsort blir Stockholm men resor ingår i arbetet då verksamhetens fastighetsbestånd har en geografisk spridning över hela landet. I och med detta krävs det att du har körkort och bil.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 29 oktober.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetsklassad verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall en säkerhetsbedömning enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) §11.

Fackliga företrädare

Akademikerföreningen, Marie Ahlström, tel. 010-788 62 30.
Ledarna, Lena Brundin, tel. 010-788 63 30.
Unionen, Anders Axelsson, tel 010-788 62 82.
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78.

Kontaktpersoner

Björn Gustafsson
Biträdande chef Projekt och utveckling
010-788 63 40
bjorn.gustafsson@specialfastigheter.se

Carin Höglund-Kennberg
HR-generalist
010-788 63 63
carin.hoglund-kennberg@specialfastigheter.se

 


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm