Våra tjänster

Biträdande enhetschef till lokalenheten

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Lokalenheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm växer kraftigt och planeringen av framtidens skolor är en stor och viktig utmaning. Under den närmaste tioårsperioden kommer befolkningen i grundskole- och gymnasieskolålder att öka med ca 30000 elever. Utbildningsförvaltningens lokalenhet ansvarar för lokalförsörjningen till Stockholms kommunala grundskola och gymnasieskola. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med fokus på barn och unga i byggandet av framtidens Stockholm.

Lokalenheten driver närmare 200 byggprojekt tillsammans med olika fastighetsägare, allt från mindre projekt till fullstora nya skolor. I projekten är det vår roll att företräda beställaren och agera spindel i nätet gentemot fastighetsägare och skolor. Vi ansvarar också för strategisk planering av skolutbyggnad i hela Stockholm. Nu söker vi en biträdande enhetschef som vill driva och utveckla arbetet med skolbyggnadsprojekt. Vill du bidra tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter

I din roll som biträdande enhetschef ansvarar du för projekthandläggargruppen och har personalansvar för 14 projektledare. Du arbetsleder också ett antal konsulter knutna till enheten. Du ansvarar för långsiktig planering av skolbyggnadsprojekt och för samordning och styrning av den totala projektportföljen. En viktig del i arbetet är att säkerställa att ny- och ombyggnadsprojekt blir i enlighet med tids- och budgetplaner, kvalitet och affärsmässighet. Du samverkar i stor omfattning med Stockholms skolfastighetsbolag (SISAB) men har även en stor kontaktyta med andra aktörer både internt och externt på olika nivåer.

Som biträdande enhetschef förväntas du bidra till utveckling och förbättring av processer och verktyg i arbetet med skolbyggnadsprojekt. Du tar fram budgetunderlag och samordnar alla ärenden till utbildningsnämnden kring lokalprojekt. Som biträdande enhetschef ingår du i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Personalansvar för projekthandläggargruppen, inklusive långsiktig planering av gruppens arbetsuppgifter och bemanning.
 • Leda, utveckla och säkerställa lokalenhetens förmåga att driva projekt. Drivande i förbättringsområden, både internt och gentemot samarbetsparter.
 • Utveckla och upprätthålla god kommunikation och samarbete med skolor och fastighetsägare.
 • Resultatuppföljning mot verksamhetsplan och budget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom relevant område för tjänsten som t ex teknik, samhällsplanering, eller ekonomi
 • Erfarenhet av projekt- och/eller portföljstyrning i en större organisation eller som konsult
 • Erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
 • Goda IT-kunskaper (Microsoft Office)

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
 • Erfarenhet av skollokal- och skolbyggnadsfrågor
 • Kunskaper i entreprenadjuridik och lagar inom byggplanering

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.

För att lyckas i rollen krävs ett coachande och mänskligt ledarskap där du leder, inspirerar och förser andra med befogenheter att nå gemensamma mål. Du har förmåga att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är både drivande och uthållig. I rollen ingår många kontaktytor vilket kräver att du är kommunikativ, lyhörd och arbetar kreativt med andra. Du är prestigelös men samtidigt beslutsam. I din kommunikation krävs att du är tydlig och säkerställer att budskap når fram, och stämmer av förväntningar med alla berörda parter. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete. Du följer upp och förbättrar längs vägen. Tjänsten kräver också att du är nyfiken på omvärlden, har en hög analytisk förmåga i form av problemlösning och hantering av komplexa frågor i en positiv anda.

Vi finns i anrika lokaler i centrala Stockholm, erbjuder goda möjligheter till utveckling i yrket, chefsstöd, friskvårdsförmåner med mera.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Referensnummer 2017/5173

Kontakt

Jessica Colbro, HR-konsult, 08-508 11737
Åsa Härkegård, enhetschef, 08-508 333 33

Facklig företrädare
Tibor Muhi, SACO, 070-090 44 48
Behiye Arikan, Vision, 08-508 40 782
Karin Wrannvik, Ledarna, 076-1290750

Sista ansökningsdag 2017-08-14


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm