Våra tjänster

Affärsområdeschef

AFFÄRSOMRÅDESCHEF TILL DIÖS FASTIGHETER I SUNDSVALL

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter på prioriterade tillväxtorter. Med ett marknadsvärde om 12,5 mdkr, ett bestånd om 353 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 400 tkvm, är visionen att vara den mest aktiva och efterfrågade fastighetsägaren på vår marknad. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap.

Vill du vara med och bidra till att Diös blir den mest aktiva och efterfrågade fastighetsägaren på vår marknad? Hos oss får du en spännande roll med stort ansvar och möjlighet att driva ett affärsområde med hög potential.

Om tjänsten

Som affärsområdeschef ansvarar du för fastighetsbeståndet i Västernorrlands län. Diös Fastigheter har portfölj av fastigheter som inrymmer både kontor, handel och bostäder. Den uthyrbara ytan är drygt 279 000 kvm (78 registrerade fastigheter) till ett fastighetsvärde om 2,3 miljarder kronor där affärsområdeschefens roll innebär att förvalta och utveckla fastighetsbeståndet. Diös Fastigheter har ett starkt fokus på att skapa goda hyresgästrelationer och som ansvarig för verksamheten har du har ett helhetsansvar att bidra till att bygga långsiktiga relationer genom nära hyresgästkontakter.

Som en stark fastighetsaktör i Sundvall är samarbete med kommun och övriga näringslivet viktigt. Det ligger i ditt intresse att skapa bästa förutsättningar för kreativa samarbeten som bidrar till en positiv stadsutveckling och som gynnar våra kommersiella hyresgästers fortsatta framgång.

Som affärsområdeschef har du resultatansvar och arbetar mot Diös Fastigheters övergripande verksamhetsmål och du driver en aktiv utveckling av Diös fastighetsvärden. Du kommer att vara involverad i större förhandlingar och uthyrningar och förväntas arbeta aktivt med fastighetsbeståndet genom att analysera möjliga fastigheter att köpa, sälja och utveckla. Du förväntas också ansvara för mindre anpassningar samt större projekt inom ditt affärsområde. På affärsområdet finns idag 20 medarbetare med olika roller inom uthyrning, förvaltning, administration, drift- och fastighetsskötsel.

Du ingår i den operativa ledningsgruppen och rapporterar till fastighetschefen.

Vem är du?

Du har för tjänsten relevant utbildning och vi ser med fördel på att du har erfarenhet av en liknande roll. Framförallt värdesätter vi ditt intresse av att göra affärer, ditt starka driv inom uthyrning och din förståelse av vikten att skapa och vårda goda hyresgästrelationer. Du har gedigen erfarenhet av förhandling och motiveras av att uppnå resultatmål. Som person är du positiv, prestigelös och affärsmässig i ditt handlande och dina beslut. Du trivs med att arbeta strategiskt såväl som att hantera operativa frågor och du har god förmåga att planera och organisera din verksamhet. Som ledare är du tydlig och entusiasmerande. Vi tror att du har flerårig erfarenhet av att motivera och utveckla medarbetare i din organisation. Hos Diös uppskattar vi medarbetare som tar initiativ, har ett högt engagemang för sitt eget arbete och intresse för våra hyresgästers trivsel och utveckling.

Ansökan

Välkommen med Din ansökan (CV samt personligt brev) till www.dios.se.

Vid frågor kontakta HR-chef Kristina Grahn Persson, 010-4709570 eller kristina.grahn-persson@dios.se. Vi arbetar löpande med urvalet och vill att du som är intresserad ansöker snarast, dock senast den 3 november 2015.