Våra tjänster

Affärscontroller

Om Akademiska Hus

Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 75 miljarder och en omsättning på 5,7 miljarder, och för att möta den ökade efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på ca 17 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. För mer information om oss och fler exempel på hur vi jobbar besök vår hemsida, www.akademiskahus.se

Nu söker vi en affärscontroller som tycker om att arbeta med ett brett spektra av uppgifter med affärscontrolling som gemensam nämnare. Du kommer att ha ett nära samarbete med Chefen för Affärscontroller Mitt men också backa upp övriga affärscontroller som arbetar affärsstödjande på respektive fastighetsområde. Tjänsten är placerad på Stockolmskontoret beläget på Karolinska institutet i Solna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utmana byggprojekt i genomförandefas inkluderande, men inte begränsat till, slutkostnadsprognos och risker.
  • Kvartalsvis fastighetsvärdering för beståndet i Stockholm.
  • Strukturerad backup till fastighetsområdesknutna affärscontrollers.
  • Prognosarbete för stabsenheten projekt.
  • Arbeta med uppföljning av KPI:er.
  • Utbilda och coacha verksamheten i affärsmässiga ekonomiska frågor.
  • Medverka i att utveckla processer och systemlösningar inom Controllerfunktionen samt i relevanta bolagsgemensamma projekt.
  • Aktivt medverka vid framtagande av enhetsplaner, inklusive framtagande av KPI:er och aktiviteter.

Din erfarenhet och utbildning

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom ekonomi eller har annan relevant akademisk examen. Du har 3-5 års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete där du arbetat nära verksamheten som en affärsinriktad partner. Du är van användare av investerings- och rapporteringsverktyg och har erfarenhet av att arbeta i en projekt- och investeringstung verksamhet. Troligtvis har du tidigare arbetat inom fastighet, bygg, väg eller anläggning. Vidare har du avancerade kunskaper i MS Excel, kunskaper i MS PowerPoint och MS Word samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

Det är viktigt att du är drivande i dina egna aktiviteter och trivs med tidvis högt tempo samtidigt som du levererar med hög kvalitet. Tjänsten innebär att du behöver vara självgående samtidigt som du samarbetar med affärsansvariga och med övriga controllers. Du bör vara affärsmässig, lyhörd, strukturerad och ha en mycket god analytisk förmåga. Du har ett väl utvecklat kommunikativt arbetssätt, utifrån vilket du både kan involvera kollegor och sprida engagemang såväl som att utmana och påverka andra till att förändra arbetssätt och beteenden.

Du erbjuds

På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med trevlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare.

Din ansökan

Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar ansökningar löpande, så välkommen in med din intresseanmälan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Maria von Sterneck på tel.nr 0737 07 71 70 alternativt via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Sista ansökningsdag är den 7/11 – 2017. Välkommen med din ansökan!

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Von Sterneck
0737-07 71 70


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm