Våra tjänster

2 Projekthandläggare för lokalprojekt

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Lokalenheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm växer kraftigt och planeringen av framtidens skolor är en stor och viktig utmaning. Under den närmaste tioårsperioden kommer befolkningen i grundskole- och gymnasieskolålder att öka med ca 30000 elever. Utbildningsförvaltningens lokalenhet ansvarar för lokalförsörjningen till Stockholms kommunala grundskola och gymnasieskola. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med fokus på barn och unga i byggandet av framtidens Stockholm.

Lokalenheten driver tillsammans med olika fastighetsägare över 200 skolbyggnadsprojekt. Vi jobbar också med strategisk planering av skolutbyggnad i hela Stockholm.

Nu söker vi två projekthandläggare som vill driva projekt för utveckling och utbyggnad av Stockholms skollokaler.

Arbetsbeskrivning

Som projekthandläggare ingår du i en grupp med ca 15 projekthandläggare. Du har ansvar för att som beställare driva skollokalsprojekt från förstudie fram till färdigställande-/förvaltningsskede. Du kommer att driva flera projekt parallellt, allt från mindre ombyggnationer till helt nya skolor.

Som projekthandläggare hos oss ansvarar du för:

  • Projektledning av lokalprojekt som avser nya skolor, ombyggnad av befintliga skolor eller anpassning av inhyrda lokaler
  • Kommunikation med skolverksamheten och fastighetsägaren i varje projekt
  • Uppföljning av projektens tidplan, kostnader och kvalitet
  • Att skriva underlag för politiska beslut i utbildningsnämnden samt andra myndighetskontakter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Gedigen erfarenhet av projektledning. Det är särskilt meriterande om du har drivit projekt inom lokal- och byggnadsfrågor, eller projekt inom pedagogisk verksamhet.
  • Högskoleutbildning inom pedagogik, teknik, samhällsplanering, ekonomi alternativt annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel

Meriterande:

  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
  • Erfarenhet av skollokal- och skolbyggnadsfrågor

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.

Personliga egenskaper

För att lyckas hos oss är du initiativrik, resultatinriktad, ansvarsfull och bra på att prioritera din tid. Du trivs med att arbeta i projektform och har ett såväl långsiktigt som kortsiktigt perspektiv på det som ska utföras. Du har ett strukturerat arbetssätt med förmågan att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter, samt är van att fatta beslut. Du är tydlig i din kommunikation och har förmåga att arbeta flexibelt.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

I rekryteringen kommer vi att använda oss av arbetspsykologiska testverktyg.
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/6770

Kontakt

Åsa Härkegård, enhetschef, 08-50833333
Felix Wickman, biträdande enhetschef, 08-50833577
Jessica Colbro, HR-konsult, 08-50811737

Facklig företrädare

Tibor Muhi, SACO, 070-090 44 48
Behiye Arikan, Vision , 08-508 40 782

 


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm